dimecres, 8 de març del 2017

SETMANA DE LA MAR

HOLA XUPIRULIS!!!

Avui hem gaudit del tercer dia de Setmana de la Mar. Ens ha acompanyat en la visita na Marta Tur, biòloga de Setmana de la Mar i mamà d'en Martí de 3r A  que ens ha explicat coses molt interessants. En primer lloc hem visitat el Centre d'interpretació del Parc Natural de  Ses Salines, situat a Sant Francesc:


Na Marta, ens ha explicat la importància d'aquest Parc Natural per la mar, per allò la nostra visita. També ens ha explicat com funciones les salines i per què tenen aquest aspecte i color. Ens ha parlat dels flamencos i d'algunes de les seves característiques més importants.



Després hem anat a la Torre de la Sal rossa o Des Carregador. Va ser una torre molt important a l'illa, junt amb les altres i ens han explicat un poc de la seva història. Aquesta torre va tindre diferents utilitats durant els segles  XVI i XVII i hi havien els torrers que s'encarregaven de vigilar.



Sobre la visita d'avui, contestarem algunes preguntes, però no us preocupeu, no ho farem a casa, ho farem a classe per grups durant la propera setmana, però podeu anar pensant en tot allò que hem aprés i anotant alguna cosa a casa per no oblidar detalls.

Per què tenen aquest color rosa els flamencs, què mengen?, i els flamencs de color gris, per què tenen un color diferent?
Hem pogut veure l'esquelet del bec d'un flamenc. Al igual que el rorqual, quin tipus d'animal és per la seva manera de menjar? Pensa que el flamenc no té barbes per filtrar com la balena, què té per fer-ho?

Per què és diu d'aquesta manera la Torre?
Per què la sal era molt important en l'antiguitat?
Varen ser útils les Torres de defensa per defensar, per què?

I ara.... a preparar la motxilla i a descansar bé per els propers dos dies!!!!!!!!
FINS DEMÀ!!!!

4 comentaris:

  1. A jo aquest dia m'ha paregut molt divertit, m'ho he passat molt bé a la gimcana i ha set molt divertit intentar descobrir el que posava a la targeta. He après moltes coses sobre l'antiguitat, sobre els pirates, sobre les torres, ... El video m'ha paregut molt interessant i polit, hi havia moltes coses polides: paisatges, animals,...

    ResponElimina
  2. A jo ma paregut molt interessant perque els flamencs com poden filtrar si no tenen barbes.Salva

    ResponElimina
  3. A jo m,ha paregut molt interessant la història que ha contat na Marta perquè cada vegada que pujàvem un pis ens contava un tros. També m,ha paregut molt interessant lo dels flamencs i que na Marta ens havia ensenyat el bec d,un flamenc. HE arribat a casa molt cansat però content. Tinc ganes que sigui demà. JAUME

    ResponElimina
  4. Me ha paregugut una gran i divertida experiencia.CLARA

    ResponElimina