dimecres, 26 d’octubre del 2016

SORTIDA TRENCADA

SORTIDA TRENCADA

HOLAAA!!

QUÈ T'HA PAREGUT LA SORTIDA QUÈ HEM FET AVUI???

EXPLICA COM HA ESTAT LA SORTIDA D'AVUI: COM T'HO HAS PASSAT,  QUÈ HAS FET, AMB QUI HAS JUGAT...  SI HAS DESCOBERT AL BOSC ALGUNA COSA INTERESSANT, ALGUNA COSA QUE T'HA SORPRÈS...

RECORDA FER-HO PRIMER A BRUT I DESPRÉS PASSAR-HO A NET UTILITZANT UNA PLANTILLA. REVISA L'ORTOGRAFIA, LA FORMA D'EXPLICAR-HO (TOT EN PASSAT, TOT EN PRESENT..). ORGANITZA LA INFORMACIÓ EN PARÀGRAFS:
- EL PRIMER D'INTRODUCCIÓ: COM HAS ARRIBAT A ESCOLA, COM HAS PREPARAT LA SORTIDA,..
- EL SEGON: ON CONTARÀS MÉS COSES SOBRE AQUEST DIA (PENSA EN ELS DETALLS, EN COM T'HAS SENTIT..)
- EL TERCER: SERÈ EL FINAL DE LA HISTÒRIA, QUÈ T'HA PAREGUT EL DIA, COM T`HAS SENTIT,...


SI T'AGRADA DIBUIXAR POTS ACOMPANYAR LA TEVA HISTÒRIA AMB UN DIBUIX..


GAUDEIX ESCRIVINT TOTES LES COSES MERAVELLOSES QUE ET PASSIN .....

Resultado de imagen de frases para fomentar la ESCRITURA




EN QUANT A LA MASCOTA DEFINITIVA, NO US PREOCUPEU, TREBALLAREM SOBRE AQUEST TEMA A CLASSE LA SETMANA PROPERA.

FELIÇ PONT A TOTS!!!!!!

divendres, 21 d’octubre del 2016

PRIMERES MAQUETES, CETACIS I JOCS MATEMÀTICS

HOLA A TOTS!!!!!!

El títol d'aquesta setmana pot resumir molt bé què hem fet a classe. Seguim treballant en Setmana de la Mar i allò en permet treballar en moltes coses diferents:

En primer lloc, vàrem presentar als companys tant les maquetes com els dibuixos dins un prisma rectangular, tal   com especifiquen les bases del concurs. 

N'Uma, a més de la maqueta i la recerca d'informació,  ens va portar un petit prisma per poder veure exactament què era i poder muntar-lo i classe. Finne i Marga el varen muntar junts.







Els Xupirulis varen presentar les seves  dibuixos i maquetes i us puc assegurar que eren espectaculars, boníssimes, molt ben fetes!!!! 

















Es va tancar la feina de recerca sobre els cetacis que viuen a la Mediterrània i a les nostres aigües, amb l'exposició oral de cada grup.








El tangram 

Dijous, na Soraya ens va proposar realitzar un tangram, a partir de la figura d'un peix. Ens vàrem tindre que concentrar molt perquè resultava difícil encaixar totes les peces fins formar la figura, però poc a poc ens va anar sortint i finalment ho vàrem aconseguir tots.

(fotos aviat)

Una vegada el tangram havia estat resolt, ens vàrem fixar en cadascuna de les peces que el conformàvem i vàrem treballar conceptes com el perímetre i l'àrea. Vàrem parlar i entendre el perquè de les fórmules i finalment les vàrem aplicar.




Amb les mides, les superfícies i els perímetres ens va sorgir la necessitat fer càlculs amb decimals... i ens vàrem posar mans a l'obra: CÀLCUL AMB DECIMALS......

Els peixos i la geometria.

Divendres el dedicàrem a les superfícies i els perímetres. A partir de què vàrem treballar el dia anterior amb el tangram. vàrem seguir cercant superfícies per mesurar per tota l'escola. Vàrem agafar les eines necessàries i vàrem recórrer l'escola "a la busqueda" de figures geomètriques.










Vàrem poder aprendre com agafar mides, com apuntar-les, a treballar en equip, a veure i distingir figures geomètriques als nostres espais més propers ...
Durant la pròxima setmana seguirem treballant sobre tots aquests conceptes que estem aprenent i decidirem quina maqueta presentarem al concurs.

Bon cap setmana!!!!!

diumenge, 16 d’octubre del 2016

ES CONVERTIRÀ LA SETMANA DE LA MAR EN EL NOSTRE PROJECTE???

BON DIUMENGE A TOTS!!!!!
Seguim treballant i aprenent a partir del concurs de Setmana de la Mar..




Després de treballar sobre un article del Diari de Ibiza i conèixer una molt bona notícia: 

El nombre d'exemplars d'algunes espècies amenaçades a la nostra mar d'Eivissa, havia augmentat!!!

Vàrem pensar que la nostra participació en el concurs, es basaria en aquesta notícia, en coses positives, com nosaltres!!
Vàrem conèixer cada espècie i les seves característiques principals amb exposicions orals a classe.
Ens va faltar per conèixer una família sencera: ELS CETACIS i durant aquesta setmana hem treballat en allò: La recollida d'informació la vàrem fer a casa i a classe vàrem decidir com posar-la en comú i entre tots vàrem decidir:
- Ajuntar la informació de tots i fer una pluja d'idees en petits grups.
- Cada petit grup fer una exposició de la informació recollida.
Un grup realitza un assaig del que serà la sera exposició oral.

Vicent explica a la resta del grup quin peix li agrada per fer la maqueta.


TALLER DE LLENGÜES

Divendres després del pati, aprofitem el desdoblament de l'hora de música per fer un taller de llengües. Aquesta setmana hem fet un joc: Havíem de pensar en paraules: agudes, planes o esdrúixoles amb algunes característiques concretes. Va ser molt divertit!!







 

diumenge, 9 d’octubre del 2016

QUÈ FAREM DURANT LA SETMANA..






QUÈ FAREM DURANT LA SETMANA..                     MES: OCTUBRE


DILLUNS
10
DIMARTS
11
DIMECRES
12
DIJOUS
13
DIVENDRES
14


DESDOBLAMENT ANGLÈS/TALLER MATES


CORREGIR
DIVISIONS




DESDOBLAMENT E.F./
TALLER DE LLENGÜES


RELIGIÓ/
VALORS

ENCARREGATS

SETMANA DE LA MAR




ANGLÈS


TALLER DE LLENGÜES





DIA
DE
FESTA

SETMANA
DE LA
MAR

CÀLCUL
MENTAL



ANIVERSARI
DEN
JAUME


TREBALL
D’AULA

E.F.

TREBALL
D’AULA




ANIVERSARI
DE NA
MARIA


MÚSICA/TREBALL
D’AULA



Bon dia!!
Com podeu veure, ja tenim el planning de la setmana que ve, ja que alguns de vosaltres m'ho vàreu demanar. Com podeu veure, a partir de dijous posa treball d'aula i no especifica què farem, ho posem d'aquesta manera perquè dependrà d'allò que treballem a classe, del que treballem a Setmana de la Mar o de les cartes que anem rebent...

Durant la setmana que acabam de tancar, vàrem acabar de llegir les cartes i començàrem a escriure a classe la resposta: cuidant l'ortografia i les formes, treballant el contingut...


N''Amaya divendres ja la tenia preparada dins el sobre per posar-la a la bústia.
N'Uma va recollir informació molt detallada sobre quins tipus de segells necessitàvem per enviar una carta nacional i on s'havia de comprar, ens va fer un dibuix i ella altres companys van cercar més informació i ens van explicar coses que ens van interessar molt. En rebre totes les cartes seguirem treballant aquest tema,ja que ens va agradar molt i varen sorgir preguntes ben interessants...



També casi tenim acabades les nostres normes de classe.... 










També tenim acabat el panell de baix de la nostra classe.... explicant com ens diguem i amb definicions nostres explicant amb una sola paraula com som.

                               




Us convidam a passar pel Hall de l'escola i vore com ens deim les diferents classes i com hem decorat els diferents espais.

dimecres, 5 d’octubre del 2016

NOMÉS RESPIRA....

Avui ha estat un dia en el qual ens hem conegut més.

Hem pujat del pati, hem parlat, hem reflexionat tots junts. Hem escoltat com ens sentíem. Aquest vídeo ens ha ajudat en pensar.



Moltes vegades resulta dífícil identificar les emocions i els sentiments. Parlem i actuem des d'emocions i sentiments que ens fan dir i fer coses i després ens arrepentim.

Només respira.., 


dilluns, 3 d’octubre del 2016

RESPOSTA A LES CARTES D'ESTIU!

HOLA!!!!

Com ja sabeu, vàrem escriure una carta un amic o amiga del grup, per explicar-lis les nostres vacances d'estiu. Ara li donarem una continuïtat a l'activitat, contestant la carta rebuda, però aquesta vegada la posarem dins un sobre i la ficarem a una bústia de correus amb el seu corresponent segell.

Necessitem saber la nostra adreça per apuntar-la correctament a l'agenda i demà donar-li al nostre amic. Aquesta  primera passa la realitzarem amb l'ajuda dels nostres familiars, que s'asseguraran que està ben apuntada a l'agenda (també podem apuntar una adreça alternativa si és necessari).

Li escriurem una carta en resposta a la qual vàrem rebre, cuidant l'ortografia, la presentació i la forma que ha de tindre una carta personal a un amic (carpeta d'estudi): data, salutació, ...

Resultado de imagen de com escriure una carta informal en català

El cos de la carta ha de contenir comentaris de resposta a la carta rebuda: opinions, comentaris personals,. També d'altres comentant com esteu: com ha començat el curs, quines activitats esteu realitzant, alguna cosa especial que us ha passat,...

La carta s'ha de dipositar dins una bústia de correus entre demà i divendres i s'ha d'avisar a la tutora del dia que es diposita a Correus. Podeu fer-vos una foto deixant la carta per penjar-la al blog. 
Assegureu-vos que heu posat bé les dades al sobre (dades i segell)

Treball de recerca a entregar divendres, per escrit:

- On es compren els sobres i els segells?
- Quin tipus de segell s'ha de posar?



diumenge, 2 d’octubre del 2016

DARRERA SETMANA DE SETEMBRE

HOLA!!!
Ja hem acabat el mes de setembre, no se si a vosaltres us ha passat igual, però a jo m'ha passat mooolt ràpid...

Vàrem començar la setmana obrint la bústia de les cartes d'estiu i llegint la nostra correspondència...


Aquesta activitat ens ha servit per recordar com s'havia d'escriure una carta informal, a un amic, i per conèixer que havien fet els nostres amics durant l'estiu.




Vàrem aprendre on havien de posar el nom del remitent al sobre, el segell,...




Vàrem descobrir qui ens enviava la carta, perquè va ser sorpresa fins al final i la vàrem llegir en veu alta. Aquesta setmana tornarem a escriure altra carta: recordarem la forma de fer-la i començarem a reforçar l'ortografia.

ENTREGA DEL LLIBRE EN CATALÀ

Dimecres passat, ens vàrem ajuntar amb els companys de 5èA i vàrem repartir els llibres de català per llegir, tant a classe com a casa, per tant el llibre ha d'estar sempre a la motxilla perquè llegirem a primera hora del matí, mentre acaben d'arribar els companys i al entrar del pati. Aquest moment anirem fent exercicis de relaxació amb un llibre, música i altres tècniques que anirem aprenent..


Llegirem tant a classe com a casa, farem un treball sobre allò que hem llegit, que durant la setmana propera explicarem a classe i s'haurà d'entregar el pròxim dia 21 de novembre.

LA SETMANA DE LA MAR

Seguim treballant per participar en el concurs de Setmana de la Mar, trobareu tota la informació a la pestanya de dalt "Els nostres projectes"

LA DECORACIÓ DE LA PORTA

Dijous passat vàrem aprofitar per realitzar posar-nos a treballar en la decoració de la nostra porta. Va ser un dia de molta feina i vàrem aconseguir acabar-la i fer altres coses que necessitam a classe com els cartells dels penjadors, l'horari, cartells de les prestatgeries, dels racons a l'aula...


... i aquest és el resultat de la nostra feina.... Esperem que us agradi a tots molt!!!!!



ESPEREM EL VOSTRES COMENTARIS SOBRE LA NOSTRA PORTA!!!!